dimecres, 22 d’agost del 2012

Fer rem al gimnàs, consells d'utilització

A continuació explicarem la màquina de rem, i explicarem sobre tot la forma que s'ha de fer per treballar d'una manera correcta tant posturalment com a nivell de rendiment, també valorarem els músculs que es treballen amb aquesta màquina i altres curiositats.

La màquina de rem és una de les més completes per no dir la que més (a nivell personal) que podem trobar dins d'un gimnàs, en el sentit que treballarem tant a nivell superior com a nivell inferior. També és una de les millors màquines perquè realitzades de forma correcta treballarem amb els músculs erector de l'espina i abdominals com a fixadors per tant, realitzarem un bon treball ergonòmic.

Primer de tot parlaré sobre els músculs que influiran al moviment, la màquina de rem la podem dividir en cinc fases, aquestes fases estan "agafades" del moviment real de l'esport de rem, a la màquina no seran idèntics però si que seran semblants.

La primera fase que trobem serà la que anirem a "buscar el rem" o la barra d'impuls, provocarem que els nostre tronc faci una petita flexió (molt important que la flexió sigui de tronc i no de dorsals, és a dir, no hi poden haver corbes a l'esquena), amb aquest moviment produirem per zones:

Canell: posició neutre < Colze: extensió pràcticament completa < Espatlla: fleixó < Maluc: flexió < Genoll: flexió < Turmell: flexió

Músculs motors del moviment: deltoides - pectoral - bíceps femoral (isquiotibials) - tríceps braquial - tibial anterior.

La segona fase serà quan ja hem agafat la barra i comencem a transmetre la nostre força a les cames per donar l'impuls. Aquí es començarà a crear una petita contracció als músculs de l'esquena per provocar a les següents fases el moviment de les espatlles.

D'esquerra a dreta: primera fase - tercera fase i cinquena fase
Canell: posició neutre < Colze: extensió pràcticament completa < Espatlla: flexió < Maluc: flexió (amb menys graus) < Genoll: flexió (amb menys graus) < Turmell: posició neutre.

Músculs motors del moviment: dorsals - pectorals - quàdriceps - glutis - bessons i soli. (supraespinós i infraespinós, subescapular i bíceps comencen a fer una mínima contracció).

La tercera fase es centra bàsicament amb l'extensió dels genolls i sobretot el començar a fer la flexió del colze.

Canell: posició neutre < Colze: semi flexió < Espatlla: semi flexió < Maluc: flexió (uns 100-110 graus) < Genolls: extensió < Turmell: posició neutre.

Músculs motors del moviment: braquial anterior - bíceps braquial - braquioradials - quàdriceps - glutis - bessons i soli.

La quarta fase els genolls ja estan al màxims d'estirats, el maluc ja és en una flexió de 90 graus, i l'espatlla començarà a anar cap a l'extensió, també trobarem un fet important que serà la flexió del colze.

Canell: flexió < Colze: flexió < Espatlla: semi flexió < Maluc: flexió < Genoll: extensió < Turmell: posició neutre.

Músculs motors del moviment: trapezi - deltoides - rodó menor - braquial anterior - braquioradial - flexors de canell - dorsal ample - bíceps - quàdriceps.

La cinquena fase és la última un cop ja tenim la barra al nostre pit i les cames en completa extensió, aquí ja tenim les nostres espatlles són en extensió ara.

Canell: flexió < Colze: flexió < Espatlla: extensió < Maluc: flexió < Genoll: extensió < Turmell: extensió.

Músculs motors del moviment: trapezi - deltoides posterior - braquial anterior - bíceps - braquioradial - dorsal ample - flexors de canell - glutis - psoes - quàdriceps.

Quins consells podem donar per realitzar de forma correcta la màquina de rem?

La resistència s'ha d'incrementar a mesura que es porta més temps realitzant la màquina, ja que a part de ser indicadora de la potència que realitzarem també si ho fem d'una forma incorrecta podrem patir lesions.
L'esquena ha d'estar recte en tot moment, ja que de forma correcte com he dit abans el múscul erector de l'espina i el recte abdominal actuaran com a fixadors.
La barra ha d'arribar a l'estomac, no portar la barra a l'alçada de les espatlla.
Al acabar el moviment portar els colzes cap a nosaltres, fent una flexió d'aquest i una extensió de espatlla únicament, per tant, no realitzar una extensió de tronc per tal de fer més força.
Al acabar el moviment, no fer un impuls molt fort amb les cames ja que si ens quedem amb la posició de hiperextensió podem patir lesions.
Per últim, no realitzar l'exercici sempre que tinguem problemes musculars a l'esquena o als músculs relacionats.

Espero que aquesta nova entrada sigui d'utilitat a l'hora de realitzar aquesta màquina al gimnàs.
Si teniu algun dubte amb qualsevol màquina del gimnàs i voleu que expliqui quins músculs i quines fases (com ara aquesta entrada) us podeu posar en contacte amb mi a l'apartat corresponent.

Recordeu que podeu suggerir aquesta entrada o qualsevol anterior, mitjançant les eines de difusió que trobareu a sota o als costats. 

Moltes gràcies. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada