diumenge, 29 de gener del 2012

KinesioTaping

Benvolguts de nou, avui vull fer una petita explicació sobre què és l'embenat neuromuscular i exteroreceptiu o també conegut com a kinesiotaping. 

Història:

Per parlar sobre la història parlem de Kenzo Kase i el doctor Murai (1973) plantegen que els músculs estan en una comunicació constant amb tots els òrgans i sistemes del cos, gràcies als moviments d'aquests, els òrgans i sistemes poden realitzar les seves tasques diàries, per tant, si els músculs no funcionen bé donen lloc a problemes de salut. Al 1979 Kenso Kase després de molts estudis i proves fa néixer el mètode Kinesio Taping  i poc després comença a treballar amb el que ara coneixem com les venes utilitzades per fer els embenats.
És per un futbolista professional (ex-jugador del Borussia de Dortmund) anomenat Alfred Nijhuis introdueix aquesta tècnica dins Europa i és Jaume Rocha qui ho introdueix a Espanya. 

Sobre el KinesioTaping:

Aquesta tècnica té unes propietats on ajudarem al moviment fisiològic, permeten així que hi hagi un moviment lliure. Disminuirem el dolor i sobretot, el dolor i per últim estimularem la propiocepció. 

Quins efectes trobarem?

El més important serà el analgèsic (és a dir, la disminució de dolor), tindrà efecte circulatori i limfàtic, ajudarem al to muscular (depenent de l'aplicació anirem a favor de l'estimulació o la relaxació) i sobretot ajudarem a la funcionalitat articular.
Dins el múscul podrem trobar varis efectes també: millorarem la contracció muscular en casos de fatiga, reduïm la fatiga muscular, reduïm la extensió i contracció del múscul en casos extrems, i els més importants (personalment) ampliem el paràmetre de moviment i reduïm el dolor.
I parlant sobre l'articulació trobem: aconseguirem ajustar desviaments ocasionats per músculs en contracció, normalitzarem el to muscular adjacent a articulacions i millorarem el dolor i moviment.

Quines tècniques estan indicades:

Trobem tècniques musculars, limfàtiques, lligamentoses, de correcció articular, per augmentar espais, correcció fascial o de cicatrius. 

Contraindicacions (és un apartat important, no tant per persones que podeu estar veient el blog de forma per agafar informació sinó per persones que podrien aplicar aquesta tècnica):

Trombosis, ferides, fractures greus, edemes generals, carcinomes, embaràs (depèn del cas), alteracions de la pell i diabetis (podrien arribar a modificar la absorció de insulina). 
També dir que la vena del kinesiotaping està composada per matèries de zinc per tant, gent que pugui ser al·lèrgica a metalls podria tindre alteracions a la pell.

Rotllos KinesioTaping
KinesioTaping Quàdriceps

KinesioTaping Bíceps

Bé, amb això us he volgut ensenyar o mostrar una mica què és la tècnica del KinesioTaping, hi ha moltes coses a dir sobre aquesta tècnica, moltes històries darrera els colors però he volgut ensenyar-vos més o menys el que s'entén com a KinesioTaping i el que s'entén en quant a indicacions, contraindicacions i accions de les pròpies venes a cadascú de nosaltres.

Pròximament hi haurà una nova variant a les ofertes on aquesta tècnica estarà inclosa als tractaments o també es podrà demanar per separat (sempre hi quant sigui el tractament apropiat per la lesió). 

Gràcies un cop més per llegir aquest article, com sempre si teniu algun dubte sobre la tècnica o materials o alguna altre cosa podeu posar-vos en contacte amb mi a través de la pestanya de contacte o directament a: aleix.gvila@gmail.com. O podeu marcar la opció "m'agrada" per posar-vos en contacte via facebook. Si cliqueu a sota o a la dreta de l'entrada on hi ha difusió podreu penjar aquest article al vostre mur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada